POVESTEA

"Am cunoscut lemnul încă din copilărie, când petreceam mult timp la atelierul tatălui meu, printre stive de cherestea și miros de rumeguș și îmi imaginam cum fiecare bucată de lemn spune o poveste diferită, prin fiecare nod.

Am absolvit Facultatea de Arhitectură, iar în anul 4 de studii am avut ocazia de a cunoaște îndeaproape un oraș cu o cultură și vibrație absolut încântătoare. Am locuit în Lisabona pentru o perioadă de timp suficientă încât imaginația să-mi fie purtată, pe note calde de fado, printre străzi abrupte, clădiri decorate cu ceramică și târguri zgomotoase.

Plimbându-mă pe străzile orașului, am descoperit, în vitrina unui magazin, o geantă realizată din bucăți de oglindă în care se reflecta raftul din lemn pe care era așezată. Văzând textura lemnului pe suprafața genții, mi-a venit ideea pentru Lemnia.

Astfel, la începutul anului 2014, am pornit într-o aventură frumoasă împreună cu tatăl meu, Florin, reușind să îmbinăm pasiunea mea pentru design și dragostea lui față de arta prelucrării lemnului, pentru a crea genți unice, surprinzătoare, care spun povești despre rătăcirea prin lume, precum și despre întoarcerea la esența unor tradiții românești uitate.

Astăzi, o geantă Lemnia este expusă la Muzeul Genților din Amsterdam, cel mai mare din lume de acest gen."

Echipa

echipa Lemnia

Florin si Razvan

Fondatorii Atelierului LEMNIA

Testimoniale

Eu mi-am comandat Lemnia Hora si este chiar frumoasa! Din lemn de stejar.

Bianca J.

Bine ai venit in garderoba mea, posetuta simpatica din stejar! Promit sa te port cu drag si sa te las mostenire fiicei mele! Multumesc mult, Lemnia!

Anca L.